Ankara Barosu 31. başkanını arıyor.

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Barosu 31. başkanını arıyor. Ankara Barosu Başkanı Semih Güner'in aday olmadığı seçimlerde Demokratik Sol Grubu'nun adayı Vedat Ahsen Coşar, Baroda Birlik Grubu'nun adayı İlhan Masarifoğlu ve Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Hüseyin Yüksel Biçen yarışıyor.

Ankara Barosu'nun 58. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı. İki gün sürecek olan kurulun ilk gününde Genel Kurul Başkanlık Divanı seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Ankara Barosu Başkanı Semih Güner, kurulun açılış konuşmasını yaptı. Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde çıkarılan yasaların yeterince tartışılmadığını belirten Güner, "Bu konuda Baromuzca ve toplumun dinamik kesimlerince yapılan uyarılar hiç dikkate alınmamış, demokrasi kültürü ile örtüşmeyecek biçimde Meclis'te elde edilen sayısal çokluk ile dayatma biçiminde yasalar çıkarılmıştır. Toplumumuzun gelecekte çok sayıda ve yeterince tartışılmadan çıkarılan bu yasaların olumsuzluklarını yaşayacağı endişesi taşıyoruz" dedi.

Son günlerde yargıda yaşanan spekülasyonlara değinen Güner, "Yargı bağımsızlığı, yargıç bağımsızlığı konularında yapılması gereken önemli çalışmalar yapılmamış, yönelttiğimiz tüm uyarılar ve göreve davetler etkili olmamış, siyasetçilerin yargıya güvensizliğini artıran ve yargıyı siyasallaştırmak isteyen söylemleriyle bir gün herkese lazım olacak yargı yıpratılmıştır. Basınımızın haber kaynağı haline gelen yargı örgütümüz en kısa sürede içindeki urlardan temizlenmeli, güvenilir, saygın bir kurum haline getirilmelidir" dedi.

Bu konuda yargıç, hakim ve avukatlara büyük görevler düştüğünü belirten Güner, " Ankara Barosu olarak bu konuda son derece kararlıyız ve işin takipçisiyiz. Bugün için yaşadığımız pek çok olumsuzluğu kamuoyuna aktarmıyorsak bu yargıya olan saygımız ve daha fazla yıpranmasının önlenmesi içindir. Bunların sona erebilmesi için yargının ve yargıçların tam bağımsız hale getirilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Güner, konuşmasının sonunda görev boyunca kendisini ve yönetim kurulunu destekleyen herkese teşekkür etti.

Yarın yapılacak başkanlık seçimleri için adaylar son dakikaya kadar çalışmalarını sürdürüyor. Üç aday kurulun yapıldığı üniversite bahçesinde seçim masaları kurarken, seçimlerde yıllardan beri yönetimi kimseye kaptırmayan Demokratik Sol Grubu'nun adayı Vedat Ahsen Coşar şanslı görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber